U bevindt zich op: Home nl Goedkeuring en Toelating In situ gegenereerde werkzame stoffen Producttoelating in situ gegenereerde biociden Precursors die geschikt zijn voor toelating

Precursors die geschikt zijn voor toelating

In deze categorie zijn er één of meerdere precursors die op de markt gebracht worden en die een toelating kunnen krijgen.

Het gaat hier bijvoorbeeld om koper- en zilverionen gegenereerd uit koper- en zilverelektroden. De elektroden worden op de markt gebracht en zijn de precursors voor de eigenlijke biociden koperionen en zilverionen. Toegelaten wordt in dit geval de precursor, dus koper en zilver in de vorm van specifieke elektroden van een bepaalde leverancier.

Bij de toelating in Nederland stelt het Ctgb eisen aan de werkzame stoffen die met de precursor gegenereerd worden. In het voorbeeld van koper- en zilver elektroden, stelt het Ctgb onder anderen de eis dat koper- en zilverionen in water slechts binnen een concentratiebereik gegenereerd mogen worden, bijvoorbeeld:

  • voor koper minimaal 200 microgram per liter en maximaal 1.000 microgram per liter
  • voor zilver minimaal 10 microgram per liter en maximaal 50 microgram per liter.

Het Wettelijk Gebruiksvoorschrift dat het Ctgb afgeeft voor de koper-zilverelektroden is: “Toegestaan is uitsluitend het gebruik van de elektroden in apparatuur voor koper-/zilverionisatie van het merk X”. Op die manier is het ‘systeem’ gekoppeld aan het toegelaten product (de elektroden).

Zoeken:

Service