U bevindt zich op: Home nl Nieuws Deelnemers vier werkzame stoffen in desinfectantia uit werkprogramma

Deelnemers vier werkzame stoffen in desinfectantia uit werkprogramma

Voor vier werkzame stof – productsoort combinaties in het werkprogramma hebben de deelnemers zich teruggetrokken. Het gaat om citroenzuur in productsoort 1, chloordioxide in productsoort 1, pyridine - 2 - thiol 1 - oxide, natriumzout (natriumpyrithion) in productsoort 3 en cetylpyridiniumchloride in productsoort 2. ECHA heeft een kennisgevingsprocedure gestart. Belanghebbenden kunnen voor februari 2017 een kennisgeving indienen om de rol van deelnemer over te nemen.

Voor citroenzuur in productsoort 1 heeft de deelnemer zich teruggetrokken omdat de beoogde toepassing – anti-virale tissues geïmpregneerd met citroenzuur – onder productsoort 2 valt. Het Europese Permanent Comité voor biociden heeft dit vorig jaar besloten. De reden voor het terugtrekken van de deelnemers bij de andere stof – productsoort combinaties is niet bekend.

Deelnemers aan het werkprogramma kunnen zelf hun deelname voor een combinatie van werkzame stof en productsoort intrekken. Er kunnen ook andere redenen zijn dat een combinatie stof – productsoort niet langer wordt gesteund. Bijvoorbeeld wanneer een aanvraag voor opname in het werkprogramma te laat is ingediend of wanneer de verschuldigde vergoeding niet is betaald.

Meer informatie

ECHA: Notify interest in four active substances used in disinfectants

Zoeken:

Service