U bevindt zich op: Home nl Nieuws Levensmiddelen of diervoeders als werkzame stof versneld naar vereenvoudigde toelating

Levensmiddelen of diervoeders als werkzame stof versneld naar vereenvoudigde toelating

Verschillende werkzame stoffen die worden ingezet als afweermiddel of lokstof (productsoort 19) zijn ook levensmiddel of diervoeder. Een aantal van deze stoffen wordt versneld opgenomen in Bijlage I van de biocidenverordening (BPR).

Dit is op de vergadering van bevoegde autoriteiten (CA's) voor biociden besloten

Het betreft werkzame stoffen waarvoor bedrijven een verklaring van belangstelling hebben ingediend, om ze aan te melden voor het Werkprogramma. ECHA heeft onlangs de beoordeling van deze verklaringen voltooid en heeft op basis daarvan een lijst van 20 stoffen gepubliceerd die in aanmerking komen voor opname in het Werkprogramma. Bedrijven dienen een kennisgeving in te dienen (voor 24 februari 2017), waarna de Europese Commissie zal besluiten over opname van de stoffen in het Werkprogramma.

ECHA zegt dat een aantal van deze werkzame stoffen mogelijk kan worden opgenomen in Bijlage I van de BPR. Bijlage I bevat werkzame stoffen die gebruikt mogen worden in biociden die in aanmerking komen voor de vereenvoudigde toelatingsprocedure. Deze stoffen worden wel 'laag risico-stoffen' genoemd. In plaats van het opvragen van standaard dossiers, zal ECHA formele opinies over deze stoffen opstellen. Op basis daarvan kan de Europese Commissie besluiten de werkzame stoffen op te nemen in Bijlage I.
 

Zoeken:

Service