U bevindt zich op: Home nl Nieuws Publieke consultatie acetamiprid

Publieke consultatie acetamiprid

Belanghebbenden kunnen bij ECHA informatie indienen over alternatieven voor de werkzame stof acetamiprid. Acetamiprid is een stof die voor vervanging in aanmerking komt. Deadline voor indienen van informatie is 17 januari 2017.

Biociden met acetamiprid worden gebruikt om vliegen, kakkerlakken, mieren en andere insecten te bestrijden in en om gebouwen, in stallen, in voertuigen voor diertransport en op terrassen. Deze toepassingen vallen onder productsoort 18. Bij de risicobeoordeling van de werkzame stof is gebleken dat deze voldoet aan de criteria voor persistentie (P) en toxiciteit (T).


Deze classificatie leidt ertoe dat de stof in aanmerking komt voor vervanging. Om de mogelijkheden van vervanging te kunnen beoordelen voert ECHA een publieke consultatie uit, met name om informatie over eventuele vervangende stoffen of andere alternatieven te verzamelen. De informatie is van belang voor de vergelijkende beoordeling bij toelating van producten met acetamiprid als werkzame stof.


Biocidal Products Committee (BPC) gebruikt de verzamelde informatie bij het opstellen een advies voor ECHA. Dit zijn adviezen over goedkeuring en niet-goedkeuring van werkzame stoffen voor gebruik in biociden, gericht aan de Europese Commissie, die hierover de wetstekst vaststelt.


Meer informatie over de publieke consultatie
 

Zoeken:

Service